Szemüveg – Gyakran feltett kérdések


Szemüvegről gyakran feltett kérdései:


Miért vásároljak vékonyított szemüveglencsét?

Az üveg és műanyag lencsék családján belül is többféle alapanyagot használunk.

A vékonyított lencsék speciális üvegből vagy műanyagból készülnek, amiket a szakma magas törésmutatójú anyagoknak nevez.

Ezekből lényegesen vékonyabb lencsék készíthetők, s minél nagyobb a dioptria, annál szembe tűnőbb a különbség a hagyományos lencséhez képest.

És akár -50% os vékonyítás is elérhető!


Legkönnyebb és legszebb szemüveget szeretném?

A szemüvegkerethez  mindig akkora átmérőjű lencsét választunk, amiből az optikailag tökéletes szemüveg esztétikusan készíthető el.

A lencsék ugyanakkor csak egy adott átmérőválasztékban készülnek.

A legtöbbjük esetében azonban ─ külön díjfizetés mellett ─ van mód az egyedi lencse legyártására, amikor is nemcsak az Ön szemészeti adatait, hanem a kiválasztott keret alakját és méretét is figyelembe vesszük!Progresszív (Multifokális) lencse különbözik a bifokálistól?

A bifokális lencse csak távolra és közelre ad éles képet, és a két dioptria között egy látható választóvonal van, ami a használat során kényelmetlenséget okozhat.

Ezzel ellentétben, a progresszív lencse nemcsak a távoli és az olvasó távolságban ad éles képet, hanem e két távolság között elhelyezkedő valamennyi távolságra is.

Ezt úgy oldották meg, hogy a lencse felső részében található távoli dioptriából kiindulva fokozatosan változik a lencse erőssége, míg el nem éri a lencse alján az olvasó dioptriát.

Ennek köszönhetően, a megfelelő fejtartással mindig megtalálhatjuk rajta azt a pontot, amivel az adott távolságra éles képet kapunk.

Ráadásul sokkal esztétikusabb is, mint a bifokális lencse, hiszen nincs rajta semmilyen válaszvonal, úgy néz ki, mint egy hagyományos, egyfókuszú lencse.
Progresszív munka szemüveget szeretnék?

Ez a furcsa elnevezés egy olyan speciális progresszív jellegű lencsét takar, amit nem általános viselésre, hanem asztalnál végzett munkához és szabadidős tevékenységhez fejlesztettek ki.

Ez egy olyan olvasószemüveg, amivel nem csak 30-40 cm-re látunk, hanem – lencsetípustól függően ─ 1/2/4 méterig terjedő tartományban.

Aki nagyon idegenkedik a szemüveg állandó viselésétől, de már szüksége lenne olvasáshoz és a munkavégzéséhez szemüvegre, azoknak ez a lencse tökéletes megoldás.

Azoknak is ajánljuk ezt a lencsét, akik munkájuk során keveset néznek távolra, inkább csak közelre és kb. karnyújtásnyi távolságra, de azt sokáig, szinte egyfolytában.
Viselhetek e dioptriás napszemüveget?

Kevesen tudják, hogy az egyfókuszú és a progresszív műanyag lencsék legnagyobb része napszemüveg változatban is elkészíthető.

Másik lehetőségként léteznek ma már olyan napfény hatására sötétedő üveg és műanyag lencsék is, amelyek kint napszemüvegként, belső térben pedig ─ kivilágosodva ─ hagyományos szemüvegként funkcionálnak.
Korszerű lencsebevonatok – Újszerű látásélmény!

Az optika világában a különféle lencsebevonatok fejlődtek az utóbbi időben a legtöbbet.

Ezeknek a bevonatoknak köszönhetően a lencsék élettartama növekszik, valamint egyre jobb minőségű látást biztosítanak, rosszabb fényviszonyok esetén is.

Színezés nélkül is védhetik szemünket a káros UV-sugárzástól és könnyebb őket tisztítani.Műanyag lencse karcolódik?

Igen, de minden műanyag lencsére rendelhetünk felületkeményítést.

Ennek a kemény védőrétegnek a hatására a lencse ellenálló képessége és élettartama jelentősen megnő, bár egy műanyag lencse felülete soha nem lesz olyan kemény, mint egy üvegé és a mechanikai sérülésekre (karcokra) a gyártók nem adnak garanciát!


Tükröződéscsökkentő lencse bevonatok?

A lencsék több fényt engednek át, ezért a tárgyakról élesebb képet kapunk.

Másrészt a mögöttünk lévő dolgok és fények nem tükröződnek vissza a szemüveglencse belső oldalán.
Esztétikai szempontból pedig azt kell kiemelni, hogy a velünk szemben állót nem zavarja a lencse csillogása, mert tökéletesen látja a szemünket, és a lencsénk is vékonyabbnak tűnik.


Szemüveglencsére UV szűrő bevonatot kérhetek?

Az ultraibolya, vagy rövidítve UV-sugárzás erősödésével a megfelelő védelem egyre fontosabb szemponttá válik, ezért minden műanyag lencsére ajánljuk.

A legkorszerűbb szemüveglencsék már alapanyagukban UV-szűrők.

Ezek többnyire a magas törésmutatójú lencsék és a fényérzékeny alapanyagból készülő szemüveglencsék, de a normál lencsék többségére is kérhető ez a bevonat.Vegyen részt szemvizsgálaton

Vegyen részt szemvizsgálaton

Válassza ki a szemüvegkeretét

Válassza ki a szemüvegkeretét

Igényeire szabott szemüveg

Igényeire szabott szemüveg