Lágy kontaktlencse ápolószer


Univerzális tisztító és tároló folyadékok.
All-in one (rendszerű – Sensitive – No Rub) kínálatunkban megtalálja az Önnek legmegfelelőbb ápolószert!Használható minden típusú lágy kontaktlencséhez.
Több funkciós ápolószer érzékeny szemre is lágy kontaktlencsékhez.
Fertőtlenítő és fehérjeoldó hatású, ideális minden lágy és szilikon kontaktlencse tárolásához és tisztításához.


Lágy kontaktlencsék napi tisztításához, fertőtlenítéséhez, öblítéséhez és nedvesítéséhez.


ELŐKÉSZÜLET:
A palackot használat előtt jól rázza fel.
Első használat előtt ellenőrizze a zárókupak épségét, ha az sérült vagy hiányzik, Ne használja a folyadékot!
Kezét jól mossa és szárítsa meg, mielőtt megérinti a kontaktlencséket.

TISZTÍTÁS:
A kontaktlencsét fektesse tenyerébe, 5-10 csepp kombinált oldatot csepegtetve rá, és a kontaktlencse mindkét oldalát kb. 20 másodpercig óvatosan dörzsölgesse.
A kontaktlencsét ezután gondosan öblítse le a kombinált oldattal.
A megtisztított kontaktlencsét helyezze a tartó megfelelő rekeszébe. Ezt az ápolási műveletet a másik kontaktlencsével is ismételje meg.

FERTŐTLENÍTÉS:
A tartót töltse fel friss kombinált oldattal, zárja le, és legalább 6 órán át, vagy egész éjszaka hagyja állni.
A kontaktlencséket a szembe helyezés előtt kombinált oldattal öblítse le.

FIGYELMEZTETÉS:
Ha a kontaktlencséket 30 napnál hosszabb ideig nem használja!

Mindig friss oldatot használjon. Kerülje a szennyeződést.
A palack nyílását ne érintse meg, használat után pedig gondosan zárja le.

Használat után a tartót konyhasó-oldattal, vagy csapvíz alatt öblítse le, majd szárítsa meg.


A kombinált oldatot tilos más kontaktlencse ápolószerrel egyidejűleg használni. Az erősen szennyezett kontaktlencséket enzimes tisztítóval ápolja.

Irritáció esetén függessze fel a lencsék használatát és forduljon szakemberhez.
Tájékoztassa kontaktlencse illesztőjét, szemorvosát, hogy Ön kontaktlencsét hord, mielőtt szemészeti gyógyszert irat.


Az oldatot ne nyelje le.
Gyermekek elől gondosan zárja el. Szobahőmérsékleten tárolja.
A folyadék felbontás után három hónapig használható.
Az eltarthatósági idő lejárta után már ne használja.


Kontaktlencse használat kezdőknek:


A kontaktlencse kényelmes és biztonságos, amennyiben betartjuk a rá vonatkozó higiénés és egyéb szabályokat, összefoglaljuk a lencsék helyes felhelyezésének és levételének módját. 


A kontaktlencse-viselés bizonyos fokú önfegyelmet, egy rendszeres, napi higiénés rutin kialakítását és betartását igénylő feladat.

A gondatlan ápolás, a higiénés szabályok be nem tartása, a helytelen felhelyezési és levételi technika, a túlhordás, vagy a szemészeti ellenőrzés elmulasztása szemészeti problémák forrása lehet.

Enyhébb esetben kötőhártya-gyulladás, vagy átmeneti allergiás reakciók jöhetnek létre, míg súlyosabb esetben a szaruhártya duzzanata, fájdalmas gyulladása, horzsolódása és fekélye is kialakulhat.

Utóbbiak következményeként a látásélesség és más látási funkciók romlása jöhet létre, kezelés nélkül pedig a szem visszafordíthatatlan károsodása és akár vakság is kialakulhat.


Amikor nem javasolt a kontaktlencse használata:


Bizonyos helyzetekben ellenjavallt vagy esetleg kivitelezhetetlen a kontaktlencse használata.

A következő betegségek, állapotok fennállása esetén jobb választás a szemüveg: ismételt szemfertőzések, a szemhéjszélek gyulladása, súlyos allergiás megbetegedések, a kötőhártya idült gyulladása, szemszárazság, a szaruhártya érzékenységének csökkenése, bizonyos szemészeti betegségek, egyes – a lencse felhelyezését és ápolását megnehezítő vagy kizáró – idegrendszeri kórképek, illetve a hosszas poros/füstös/szeles környezetben való tartózkodás. 14 év alatti gyermekek részére általában a szemüveg javasolt, és ugyanez vonatkozik azokra a középkorú személyekre is, akik kizárólag olvasáshoz igényelnek látáskorrekciót.


Kontaktlencse felhelyezése és levétele:


Hogyan kerülhetjük el, hogy a kontaktlencsét kifordítva helyezzük fel?

Felhelyezés előtt tegyük a lencsét az ujjhegyünkre, és vizsgáljuk meg az alakját: ha a lencsének “U” alakja van, de a szélei kifelé hajlanak, akkor a lencse kifordított állapotban van; a behelyezés előtt győződjünk meg róla, hogy a lencse a széleinél is a megfelelő alakot veszi fel.

Egyes lencsék szélein egy lézeres jelölés is megtalálható (például a márkanév), és ha ezt el tudjuk olvasni, az szintén jelzi, hogy a lencse nincsen kifordult állapotban.

Igaz ugyan, hogy szemünkben semmilyen kárt nem okoz, ha a lencsét kifordított állapotban helyezzük fel, viszont így kényelmetlen lehet a lencse viselése.

A lencse felhelyezése előtt mindig mossunk kezet, de kerüljük az olajos vagy az illatosított szappanokat, mivel a szappant borító anyagok megtapadhatnak a lencse felületén, és irritálhatják a szemet; fokozottan ügyeljünk rá, hogy ne használjunk lanolint tartalmazó termékeket (a lanolin a gyapjúból nyerhető zsíros anyag, amely gyakori összetevője a kozmetikumoknak és a különböző krémeknek).

Használat előtt öblítsük le a kontaktlencsét lencseápoló folyadékkal, hogy eltávolítsuk a lehetséges szennyeződéseket; ha egynapos kontaktlencsét használunk, akkor erre egyáltalán nincs szükség, hiszen minden nap egy friss, új lencsét fogunk használni.

Tanácsos, hogy a mutatóujjunk, amelyre a lencséket tesszük felhelyezés előtt, legyen minél szárazabb.
A lencse felhelyezésekor nézzünk felfelé vagy előrefelé, miközben a felső szemhéjunkat felfelé, az alsó szemhéjunkat pedig lefelé húzzuk.

A lencsét óvatosan helyezzük az alsó szemfehérjére, ezután körözzünk egyet a szemünkkel és pislogjunk néhányat, így a lencse megfelelően megtapadhat a szaruhártyán.

A bal és a jobb szemünkben tanácsos mindig ugyanazokat a lencséket használni, és figyelni rá, hogy ne cserélődjenek meg a bal, illetve a jobb szemünkben használt kontaktlencsék.

A lencsék levétele előtt szintén ajánlatos kezet mosni: ha a lencsét egy mosdó előtt állva vesszük le, érdemes a lefolyónyilás fölé helyezni egy száraz törülközőt, így elkerülhető, hogy a lencse véletlenül a lefolyóba essen.

A lágy kontaktlencsék levételekor felfelé vagy oldalra nézzünk, majd húzzuk a lencséket oldalra, és ha már a szem széleinél (az alsó szemfehérjénél) vannak, a mutató- és hüvelykujjunkkal összefogva óvatosan lehúzhatjuk őket a szemről.Hogyan kerülhetem el kontaktlencse-viselés közben a szemkiszáradást?

Kontaktlencséhez alkalmazható nedvesítőt (lubrikáns) kell használni.
A sima „műkönny” nem megfelelő. Kontaktlencse illesztés és szaktanács adás!


Vegyen részt szemvizsgálaton

Vegyen részt szemvizsgálaton

Válassza ki a szemüvegkeretét

Válassza ki a szemüvegkeretét

Igényeire szabott szemüveg

Igényeire szabott szemüveg